FAQ 

Frequently asked questions (veelgestelde vragen).

Hoeveel gaat het mij kosten?

Created with Sketch.

Naturhus Hedera is een zelfstandige zorgaanbieder en biedt trainingen en cursussen. Dit in de vorm van verschillende dagprogramma's gedurende verscheidene weken. Dit houd ook in dat de prijzen verschillen per pakket. De tarieven zijn te vinden onder de kopjes van de pakketten en variëren tussen 850 en 1000 euro exclusief vliegticket en boodschappen. 


Wat kan ik van Naturhus Hedera verwachten?

Created with Sketch.

Het leven van iemand kan bij deelname aan het programma van Naturhus Hedera behoorlijk gaan veranderen. Iedereen zal namelijk een intensief programma van verscheidene weken doorlopen, gericht op zijn/haar problemen. Zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig. Ons team zal er alles aan doen om met grote passie een levenslange gedragsverandering te verwezenlijken. Er zal worden geleerd hoe ieders gedrag werkt en wat de effecten zijn op korte en lange termijn. Tijdens de programma's bespreken we uitvoerig wat er mis gaat in bepaalde situaties of gedrag van iemand en leren we hier op een betere manier mee om te gaan, net als het aanreiken van handvatten. 

Belangrijk is om goed in beeld te krijgen hoe iemand het in de toekomst anders wilt en kan doen. Samen met jou gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als; Hoe ga ik om met vervelende situaties? Waarvoor ga ik mijzelf inzetten? Hoe ga ik in de toekomst mijn tijd indelen? 

Naast de individuele- en groepsgesprekken verlegd iedereen tijdens het programma zijn eigen grenzen en bouwen ze zelfvertrouwen op, door middel van dagelijkse outdoor activiteiten en een combinatie van cursussen, lezingen en trainingen. Deze activiteiten zijn gericht op zelfvertrouwen, verantwoordelijkheid, grenzen aangeven, omgaan met stress, discipline en teambuilding. Belangrijk bij Naturhus Hedera is het werken aan sociale vaardigheden en leren zelfvernietigende patronen te herkennen. Juist door de diverse uitdagende activiteiten, het deel uitmaken van een groep en de gespreks-sessies zal de eigenwaarde groeien. 

Is er nazorg aanwezig?

Created with Sketch.

Bij Naturhus Hedera zijn we op het moment druk bezig met ideeën over welke nazorg we precies kunnnen aanbieden. Nazorg is erg belangrijk. De terugkeer aan het einde van onze programma's is een enorm belangrijke fase. Je hebt zelfvertrouwen opgebouwd en bent weer gemotiveerd om plannen te maken. Aan de andere kant ben je misschien ook onzeker omdat er veel is veranderd maar de omgeving hetzelfde is gebleven. Wij beseffen dat juist in deze fase een goede nazorg cruciaal is.