Hoe coachen wij?


Samen verder groeien

Naturhus Hedera heeft als doel het doorbreken van negatieve gedachten, gedrag en obsessies die voor specifieke problemen hebben gezorgd. Wij zijn erop gericht om mensen te introduceren in een uniek programma waarbij we een positieve en verademende kijk op het leven geven. 

In evenwicht leren leven

We helpen het vermogen te ontwikkelen om te accepteren wat de oorzaak is van iemands problemen, van wat iemand dagelijks meemaakt, door opnieuw te leren weer in evenwicht te leven. Dit zal helpen je dagelijkse leven weer op orde te krijgen en opnieuw te kunnen participeren in de samenleving. Het aanpakken van problemen en omhoog groeien. 

Intensief programma

Bij Naturhus Hedera stellen we onvoorwaardelijke warmte en veiligheid voorop met confrontatie op het juiste moment waar nodig. Naturhus Hedera bestaat uit verschillende pakketten, van individuele coachingstrajecten tot 6 weken lang dagelijks gevulde programma┬┤s van 6 weken met peergenoten. 

In deze weken leer jij erkennen dat er bepaalde punten te verbeteren zijn in je leven, leer je om hulp te vragen, problemen aan te pakken en daaruit te groeien. 

Dit alles doen wij door een uniek aanbod van trainingen, cursussen en activiteiten. Bij Naturhus Hedera werken wij met een strak programma elke weken. Zo krijg jij net als ouders/verzorgers, partners, vrienden en familieleden een inzicht in het programma. 

Niet in hokjes denken

Bij Naturhus Hedera denken wij tot slot niet in hokjes. We benoemen een aantal kwetsbaarheden en problemen waarvoor iemand bij ons terecht kan echter is er altijd plek voor meer. 

Ons grootste prioriteit is om iemand de juiste hulp te kunnen geven. Onze enige voorwaarde is hierin dat iemand onder normale omstandigheden in staat is om zelfstandig te leven. Hiernaast zullen er tijdens de behandeling veel activiteiten verzorgd worden met beweging. Dit is voor iedereen iets om vooraf bewust van te zijn. 

Lees gerust verder voor ons unieke werkwijze. 

Training en coaching

Naturhus Hedera werkt vanuit een positieve gedachtengang. Dit doen wij door zowel groepscoaching als individuele coaching aan te bieden.

In onze training en coaching gaan wij confrontaties niet uit de weg en maken wij alle problemen bespreekbaar. Iedereen moet het gevoel krijgen er toe te doen en te kunnen delen. Maar geen zorgen! Je bent bij Naturhus Hedera niet verplicht je verhaal met iedereen te delen. Je bent er voor jezelf en dat respecteren wij. Bij Naturhus Hedera geven wij op het moment de volgende coaching:

De methodieken

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat cognitieve gedragstherapie en motiverende gespreksvoering zeer effectief is bij een groot aantal psychische problemen. 

Cognitieve gedragstherapie be├»nvloedt in zekere zin het gedrag, gedachten en gevoel van de iemand in bepaalde situaties. Door te leren anders tegen lastige situaties aan te kijken en er anders mee om te gaan kan je zo uit een negatieve sleur getrokken worden. 

Wie bepaalde situaties en gebeurtenissen namelijk steeds vanuit een negatief standpunt bekijkt blijft makkelijker hangen in vervelende gevoelens van angst, boosheid of somberheid. Bij deze vorm van coaching leer je je stemming beter te beheersen en je gedrag beter af te stemmen op wat je wilt bereiken.  

Hoe werkt het

Bij de coaching gaan we stil staan bij wat je denkt. Kloppen deze gedachten met de werkelijkheid? Hiernaast gaan we oefenen met nieuwe situaties en op zoek naar nieuwe manieren om met (negatieve) gedachten en gevoelens om te gaan. 

Bij het uitwerken van deze positievere gedachtengang werkt jouw coach bij Naturhus Hedera nauw met je samen om tot een verbetering van de klachten te komen. Cognitieve gedragstherapie, exposure, WRAP en motiverende gespreksvoering vormt de basis van onze actieve vorm van coachen. Wij verwachten van iedereen dan ook een actieve bijdrage. 

Opdrachten

In de gesprekken werken we met uitdagende oefeningen, vragenlijsten en schrijfopdrachten. De toekomst is hierbij belangrijker dan het verleden. Zo gaan we samen aan de slag om de negatieve manier van denken op te sporen en te doorbreken om zo positiever in het leven te kunnen staan.  Cursussen en lezingen

Bij Naturhus Hedera proberen wij iedere week een gast uit te nodigen die een workshop, cursus of lezing zal geven. Dit kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan bootcamp, een militaire instructie, een kickboks instructeur of een yoga cursus. 

Het kan een training zijn die juist meer gericht is op het naar jezelf kijken, of een lezing van een ervaringsdeskundige. 

Op onze website zullen wij hier verder over informeren zodra er meer bekend is. Mocht u een mooie cursus, lezing of training willen geven op onze locatie in Zweden kunt u altijd contact met ons opnemen!