Wie is Naturhus Hedera?


Het team


De oprichters 

Naturhus Hedera zal over een aantal jaar door de eigenaren Noah Witjes (links) en Elvira Smulders (rechts) worden opgericht in Zweden. 

Problematiek

Elvira Smulders kampte een lange tijd in haar leven zelf met verschillende problemen. Zo had ze een lange tijd last van traumatische gebeurtenissen die haar uiteindelijk overnamen. Zij kreeg het gevoel haar trauma te worden en er naar te gaan leven. 

Hierdoor merkte zij dat ze slecht voor zichzelf ging zorgen in niet alleen haar hygiëne maar ook door haarzelf in situaties te brengen die niet goed voor haar waren. Zo kwam ze in relaties terecht waarin ze juist niet goed behandeld werd en dit vervolgens als normaal achtte. 

Het gevoel niet serieus genomen te worden door professionals en daardoor niet gehoord te worden resulteerde voor haar vervolgens in teruggetrokken gedrag en het gevoel er alleen voor te staan. De manier om zichzelf vervolgens te verdoven voor deze gevoelens zorgde weer voor verslavingen. Rond haar 20ste begon ze toch erg tegen haar problemen aan te lopen. Ze heeft toen besloten gericht hulp te gaan zoeken en heeft vervolgens therapie gevolgd om zo weer verder te groeien. 

Passie voor zorg

Naast haar problemen hield ze wel altijd een drive om te zorgen voor anderen. Elvira wilde er altijd zijn voor mensen die niet gehoord werden. Juist omdat zij dit gevoel zelf heeft ervaren. 

Samen met haar partner Noah Witjes groeide de gedeelde passie om voor mensen te zorgen en begon het balletje te rollen.  

Samen delen ze een grote passie voor natuur, dieren en zelfontwikkeling. Met een grote passie werken ze dan ook dagelijks aan Naturhus Hedera om zo zoveel mogelijk mensen te helpen met waar ze tegen aan lopen. Beide hebben ze het altijd erg belangrijk gevonden mensen niet teveel in hokjes te plaatsen en te bestempelen. Een stempel definieert namelijk niet wie je bent of waar je tegenaan loopt. 

Ervaring en opleiding

Elvira Smulders heeft twee bachelors psychologie met succes afgerond en heeft daarnaast nog allerlei cursussen gevolgd, waaronder cognitieve gedragstherapie, motiverende gespreksvoering en de cursus tot WRAP facilitator om onze toekomstige klanten zo goed mogelijk met hoge kwaliteit te kunnen helpen. Hiernaast is zij druk bezig geweest om ervaring op te bouwen in de geestelijke gezondheidszorg, waar zij met veel passie en liefde heeft gewerkt.

Noah Witjes besteedt haar aandacht aan het begeleiden van activiteiten die de klanten doorlopen tijdens het verblijf bij Naturhus Hedera. Hiernaast helpt ze bij de processen die onze klanten doorlopen. Denk aan het helpen bij het boeken van een juist vliegticket, onderzoeken en de klant helpen bij eventuele opties van vergoeding, navragen bij gemeentes etc. Noah kan je altijd even aan het oor trekken voor hulp, wat dan ook. 

Personeel

Op het moment hebben wij nog geen personeel in dienst. Echter werken wij vanaf het begin van onze start in Zweden wel direct samen met activiteitenbegeleiders, docenten, coaches, trainers en therapeuten. 
Wij zijn altijd opzoek naar mensen die een cursus/lezing kunnen geven op onze locatie in Zweden. 

 
Heeft u hier een vraag over of al interesse? Meld u zich dan aan via deze pagina of stuur een mail.


De dieren

Ons initiatief om Naturhus Hedera te openen in Zweden heeft mede te maken met onze grote passie voor natuur en dieren. Wij nemen dan ook met groot plezier onze dieren mee, met uitbreiding in zicht. 

Bij Naturhus Hedera vinden wij het belangrijk om door middel van onder andere bepaalde taken een gevoel van zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid op te bouwen. Bij de dieren kan je dan denken aan het verzorgen van de vacht, het uitmesten van de stal, het dagelijks voeren van de dieren en natuurlijk voor wie wil, heel veel knuffelen! 

Ivey (V)
Onze lieve bordercollie 'blue merle' is een herplaatser. Wij hebben haar met grote liefde overgenomen van haar vorige baasje en sindsdien is ons leven alleen maar mooier geworden. Ivey zal je altijd met knipperende oogjes en een wapperende staart ontvangen. 

dieren Naturhus Hedera

Quintonius Stephanos Ferdinand (Quincy)
Quincy is ons eerste dwerggeitje en was in het begin erg bang voor ons. Naarmate we elke dag aandacht gaven aan dit lieve geitje kwam hij steeds losser en is hij tot op deze dag de tamste van al onze geitjes. Hij is dol op veters en staat het liefst tegen je been aan om zoveel mogelijk knuffels van je te kunnen ontvangen. 

dieren Naturhus Hedera

Isabella Sophia Elizabeth (Izzy)
Izzy is het enige vrouwtje tot nu toe in onze groep dwerggeitjes. Gelukkig zijn alle mannetjes gecastreerd, maar toch is er 1 mannetje doorheen geglipt. Izzy heeft dan ook 2 hele lieve mannetjes mogen baren. 
Izzy kwam als 2e geitje bij ons en klikt erg goed met ons eerste geitje Quincy. Toen Izzy bij ons kwam begon Quincy helemaal op te leven en als een gek te spelen. 

dieren Naturhus Hedera

Olivier Hendrikus Emiliano (Olaf)
Olaf is ons derde dwerggeitje en heeft een hele mooie blauwe gloed over zijn vacht. Olaf was in het begin ook erg schuw. Hij heeft ook veel aandacht van ons gekregen en is al een stuk tammer geworden. 

dieren Naturhus Hedera

Micalangelo Lorenzo Lodewijk (Mica)
Mica is het laatste mannetje die wij bij onze roedel hebben genomen. Hij heeft een hele mooie dikke vacht en als enige een volle baard. Hiernaast heeft hij samen met onze vrouwtjes geit Izzy 2 jongetjes gekregen. Mica was het meest schuw van alle geitjes. Gelukkig hebben we ook hem tam gekregen door veel liefde en aandacht. 

dieren Naturhus Hedera

Fintan Lorenzo Elizabeth en Florian Sophia Lodewijk (Fin en Flo)
Fin en Flo zijn de zoontjes van Izzy en Mica. Deze broertjes zijn heel hecht met elkaar en erg tamme geitjes omdat zij zijn opgegroeid met onze aanwezigheid. Fin en Flo zijn erg ondeugend en spelen er op los. 

Robertus Cornelus Willem (Bert)
Bertus is een heel mak bokje die ooit aan de zijkant van een snelweg is gedumpt. Wij kwamen een advertentie van de opvang waar hij door was opgevangen tegen en maakten gelijk een afspraak. Sindsdien heeft Bertus een warm thuis gekregen tussen zijn lieve soortgenoten. 


Ace
Ace is het broertje uit hetzelfde nestje van onze andere bordercollie Ivey. Samen zijn het een van de grootste knuffeldiertjes op het erf. Ace komt net als ivey met plezier even bij je knuffelen of snuffelt lekker rustig de tuin door. 


De locatie

Bij Naturhus Hedera vinden we de connectie met natuur erg essentieel. Ons dagelijkse leven is steeds verder verwijderd van de natuur en haar prachtige omgeving en rust. We zijn omringd door de stad, mensen, auto’s en drukte.  

Natuur als medicijn 

Dit terwijl buiten zijn in de natuur een grote boost geeft aan je immuunsysteem. De natuurlijke omgeving zorgt namelijk voor rust en ontspanning en vermindert de aanmaak van het stresshormoon cortisol. Aan de andere kant maak je ook bij weinig zonlicht vitamine D aan en stimuleert de natuur de aanmaak van het knuffelhormoon oxytocine, waardoor je makkelijker contact maakt met anderen. De natuur kan een belangrijk medicijn zijn voor mensen met geestelijke gezondheidsproblemen.

Door ons aanbod van activiteiten en trainingen in de natuur verbeteren we je conditie. Alleen al een dagelijkse wandeling kan klachten als een depressie, angst- en stressstoornissen erg veel afnemen en naast de fysieke gezondheid ook de mentale gezondheid verbeteren. Weer in contact komen met een rustgevende en vooral prikkelarme omgeving van de prachtige natuur van Zweden verlaagt het stressniveau en levert weer positieve gedachten op.

“In every walk with nature one receives far more than he seeks.”  – John Muir

Slaapverblijven

Op onze toekomstige locatie in Zweden zullen er verzorgde slaapverblijven zijn voor iedereen. Dit zal bestaan uit zowel prive slaapkamers als een gedeelde keuken en woonkamer waarbij iedereen wekelijks samen verantwoordelijk gesteld wordt voor elkaars eten en de schoonmaak. Dit is deel van onze werkwijze. Omdat wij op het moment nog bezig zijn met de verzorging van onze locatie in Zweden hebben wij hieronder een sfeerimpressie gegeven van het land Zweden en haar prachtige natuur. 

zweden
zweden